Andere opzet teams 35+1 11×11 competitie

20 september 2017

Komend weekend start de competitie seizoen 2017/’18, zo ook voor de zaterdag 35+ 11×11 competitie.

Afgelopen seizoen is er een oproep gedaan om een klankboordgroep op te starten vanuit de zaterdag 35+ 11×11 competitie. Dit om zo met elkaar tot een betere indeling te komen, die aansluit bij de wensen vanuit de deelnemende teams. Uiteindelijk is er een klankboordgroep gevormd en hebben we tijdens een bijeenkomst besproken hoe we de indelingen voor dit seizoen zouden gaan maken.

De klankboordgroep bestaat momenteel uit de volgende personen:
Fred Engelsman – Eminent Boys 35+1
Sebo Woldringh – AFC 35+1
Victor de Vries – AFC 35+2
Arthur Waterham – AMVJ 35+1
Hajo Bertrand – BZC’13 35+1
Hugo Spreeuw – TABA 35+2
Fred Valkenhoff – Zuidvogels 35+1

Sowieso is het als zeer positief ervaren (ook vanuit onze kant) om een indeling te maken in samenwerking met de deelnemende teams. Uiteindelijk zijn dat de hoofdrolspelers en moeten deze teams een leuke competitie spelen. Dat is waar wij voor zijn en wij willen dit dus graag ook zo goed mogelijk faciliteren.

Vanuit de bijeenkomst is naar voren gekomen dat het vooral wenselijk was de teams meer op sterkte in te gaan delen, omdat er best behoorlijke niveau verschillen waren. Hier is aan voldaan. Er is een 1e klasse, 2e klasse en 3e klasse samengesteld op basis van de eindstanden van het vorige seizoen. Op deze manier hopen wij dat de teams meer op het goede niveau spelen en dus leuke competities kunnen draaien. Het kan hierdoor wel zijn dat er teams wat meer uit de regio spelen, maar wij vonden in eerste instantie het spelen op het goede niveau voor iedereen nu het belangrijkste.

1e klasse:
De 1e klasse is ingedeeld in de poules A, B en C. Hierin is dus op sterkte ingedeeld en waar mogelijk ook nog enigszins op regio.
Poule D is een samengestelde poule die al enkele jaren zo speelt en dus verder zo in tact is gebleven.

2e klasse:

De 2e klasse is ingedeeld in de poules A, B en C. Hierin is dus op sterkte ingedeeld en waar mogelijk ook nog enigszins op regio.

3e klasse:

De 3e klasse is ingedeeld in de poules A en B. Hierin is dus op sterkte ingedeeld en waar mogelijk ook nog enigszins op regio.

Alle poules spelen in een heel jaars competitie, ofwel allemaal thuis en uit tegen elkaar verspreid over het gehele seizoen.
Wat betreft de reglementen verwijzen wij jullie graag nog naar onderstaande link:
http://www.knvb.nl/assist/assist-bestuurders/wedstrijdzaken/spelregels/andere-voetbalvormen

Wij willen vooral benadrukken dat deze opzet zo is voortgekomen in samenspraak en vanuit de wens van de deelnemende teams/klankboordgroep.

Uiteraard is dit het eerste seizoen dat we nu zo gaan spelen dus wij zijn heel benieuwd hoe iedereen dit zal ervaren. Wij roepen alle teams dan ook op de ervaringen en ideeën met elkaar te bespreken en te delen met de leden van de klankboordgroep of met mij vanuit de KNVB. Alleen wanneer iedereen betrokken is bij de competitie, kunnen we een zo goed mogelijke opzet maken. Helaas zullen we nooit iedereen precies zo kunnen indelen als men zou willen, maar het uitgangspunt is wel een zo leuk en goed mogelijke competitie-opzet voor iedereen!

Wanneer er alsnog deelnemers zijn die zich willen aansluiten bij de klankboordgroep, je bent van harte welkom!

Wij wensen iedereen heel veel plezier en een fijn seizoen toe!

Met vriendelijke groet,
Jasper Bulters
Competitieleider

Categorieën