Aanvullende maatregelen sport

30 september 2020

Afgelopen maandagavond 28 september kondigde premier Rutte tijdens de persconferentie aanvullende maatregelen aan om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen gelden ook voor sport- en beweegaanbieders. Middels deze brief brengen wij u op de hoogte van de belangrijkste aanvullende maatregelen.

De volgende maatregelen zijn vanavond 29 september om 18:00 uur ingegaan:

  1. Publiek is tenminste 3 weken niet toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden en trainingen. Personen die wel mogen worden toegelaten zijn:
  • Vrijwilligers met een ondersteunende taak en bijvoorbeeld scheidsrechters;
  1. Sportkantines sluiten tijdelijk voor een periode van drie weken. Het doel is om sportbeoefening door te laten gaan, maar groepsvorming na het sporten te voorkomen.

Ook is tijdens de persconferentie aangekondigd dat de maximale gezelschapsgrootte uit maximaal 4 personen mag bestaan. Deze maatregel geldt niet voor de sport. Een sportteam mag dus bij elkaar komen voor trainingen en wedstrijden. Voor en na afloop geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen wel. Ook de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten geldt niet voor sportbeoefening. Voor en na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat sporters na afloop van de wedstrijd of training de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten en pas bij start van de activiteit op locatie aanwezig zijn.

Categorieën